Regels MC Volgas

 

 • Off-road rijders die de baan op willen moeten hun kentekenplaat demonteren.

 

 • Tijdens het trainen het circuit opgaan en verlaten op de daarvoor aangegeven plaatsen.

 

 • De baan is niet opengesteld voor zijspannen en quads (mini of groot).

 

 • Een milieumat is verplicht, ben je je milieumat vergeten, dan kun je er één huren. Je betaalt dan €20,- en aan het eind van de dag krijg je €15,- terug. Je kunt ook een nieuwe aanschaffen voor €20.-

 

 • Er mag niet in het rennerskwartier gereden worden! Doe je dit wel, dan kun je voor deze dag direct inpakken en verdwijnen.

 

 • Op een wedstrijddag mag er niet op de minibaan gereden worden.

 

 • Bij onze club-wedstrijd(en) zullen vlaggenisten worden aangewezen De vlaggenisten worden per groep aangewezen nadat de inschrijving gesloten is. Hiervoor wordt per groep een lijst gemaakt. Deze lijsten komen op het mededelingen bord te hangen met als eerste de 500 B/Veteranen en de Recreanten, die de eerste sessie gaan vlaggen. Van iedereen wordt verwacht dat ze op het juiste moment bij hun post aanwezig zijn om hun vlagbeurt te vervullen. En nee, die sessie dat je moet vlaggen, hoef je niet te rijden. Dus ga op tijd naar het bord bij de Jury wagen kijken wanneer je aan de beurt bent. Als je aangewezen bent en niet op tijd op je post verschijnt, volgt er een gepaste sanctie. Wanneer je om wat voor redenen ook je beurt wilt ruilen, moet je dit op tijd doorgeven in de Jury wagen, met vermelding van wie je beurt waarneemt.

 

 • Als je bij MC Volgas op de baan wilt rijden moet je ook de huisregels ondertekenen, deze huisregels kun je downloaden, en daarna uitprinten en ingevuld meenemen naar de baan, dit geld voor iedereen elk jaar moeten deze huisregels verplicht weer ingevuld worden.

 

PDF downloads

Klik hier voor de huisregels
Klik hier om alle vlagsignalen te downloaden

Wedstrijdregelement 2020

 

STARTREGELS

50 en 65 cc mogen geholpen worden bij het starthek.
85 cc mag pas geholpen worden als iedereen een plekje heeft.
bij alle andere klasses mag niet geholpen worden dus alleen de rijders achter het hek dus geen hulp.(ook geen bril aangeven of motor vasthouden)

Verder kan een wedstrijd alleen gereden worden door de hulp van vrijwilligers waarvan we er veel te weinig hebben. De vrijwilligers zijn schaars wees er zuinig op!!

 

ZONDER VRIJWILLIGERS GEEN WEDSTRIJD

Mochten er nog mensen zijn die willen helpen, meld je dan aan. Jullie zijn hard nodig!

 

Regels voor trainen jeugd


Op woensdag en zaterdag mag de jeugd (of beginner na dispensatie) elk heel uur 15 min gebruik maken van de grote baan, dwz om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
Kies je ervoor om hier mee te rijden mag je tot 16.00 uur alleen op deze tijden gebruik maken van de baan!
Na 16.00 uur tot sluit mag je ook weer (mits niet te druk) gebruik maken van de grote baan.

 

Recreanten klasse


Het reglement is simpel

 1. Je moet lid zijn van Vol Gas mag geen KNMV startlicentie hebben.
 2. Je kan ten alle tijden gepromoveerd worden naar een andere klasse.
 3. Een ieder die tijdens een wedstrijd een gemiddelde rondetijd sneller dan een rijder ergens in de achterhoede van de MX B rijd, wordt per direct de opvolgende wedstrijd gepromoveerd. (dit zou volgens de berekeningen nr. 20 van de MX B kunnen zijn maar dat kan iets wijzigen.)
 4. Iemand die niet met punten 1, 2 en 3 eens is mag gelijk aan promotie denken...De punten worden ook opgenomen in de wedstrijdreglementen van MC Volgas.